ΛΕΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ​

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ​

Αναμφίβολα, η μοναξιά είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα, ειδικότερα μάλιστα όταν αυτή βιώνεται από ηλικιωμένους ανθρώπους, καθώς έχει επιβαρυνθεί η υγεία τους, έχουν χάσει τις δυνάμεις και τις αντοχές τους, συχνά έχουν χάσει φίλους και συντρόφους και ίσως και το νόημα της ζωής τους.

Δεδομένου ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα υγείας, κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης και ακοής, προβλήματα αντίληψης και κατανόησης ακόμα και απλών καταστάσεων, το συναίσθημα της μοναξιάς γίνεται εντονότερο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν επιθυμούν να αποτελέσουν εμπόδιο στη γαλήνη και την ισορροπία της ζωής και της οικογένειας των παιδιών τους και προσπαθούν να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο διακριτικά στη ζωή τους. Άλλες φορές πάλι, η κατάσταση αυτή τους προκαλεί ντροπή, γιατί νιώθουν ότι χάνουν την αξιοπρέπειά τους ή και θυμό, καθώς έχουν την ανάγκη κάποιου άλλου.

Επομένως, σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη από φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, αποδοχή, επικοινωνία, ενδιαφέρον και κατανόηση.

Η διαμονή σε έναν οίκο ευγηρίας ή μονάδα φροντίδας, θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους, καθώς διασφαλίζεται η συντροφιά, η παρέα, η φροντίδα, η περιποίηση και η σταθερότητα.

Έτσι λοιπόν, το όραμα των Μονάδων Φροντίδας ΛΕΩΝΙΑ είναι να βοηθήσει τους ενοίκους τους να ξαναβρούν τη χαρά της ζωής και το νόημα του “ευ ζην”.

Βάζοντας πρωτίστως την ποιότητα, την συνέπεια, την συνεισφορά και την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο σε κάθε μας ενέργεια, έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό περιβάλλον, όπου τα αγαπημένα σας άτομα θα αισθάνονται ασφάλεια, αγάπη, συντροφιά, θαλπωρή και μέσα στο οποίο θα αποκτήσουν νέους φίλους, θα αισθάνονται χαρούμενοι και όχι πλέον βάρος στην οικογένειά τους.

Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε φιλοξενούμενού μας, προσπαθούμε:

  • Να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες φροντίδας, περίθαλψης, διαμονής, ασφαλείας και ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης
  • Να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν σε ένα μεγάλο βαθμό η μοναχικότητά τους
  • Να τους ενδυναμώσουμε την ψυχική και σωματική υγεία
  • Να τους ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση
  • Να τους δημιουργήσουμε ένα δυνατό συναίσθημα αισιοδοξίας, ειδικά σε όσους παραιτούνται από τη ζωή
  • Να επιτύχουμε την κοινωνικοποίησή τους, ώστε να ζουν χαρούμενοι δημιουργώντας καινούργιους φίλους μέσα στη μονάδα