ΛΕΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Τις περισσότερες φορές οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας που ζουν μόνοι τους, αισθάνονται δυστυχώς κοινωνικά απομονωμένοι, περνώντας μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς παρέα.

Στις Πρότυπες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΛΕΩΝΙΑ γνωρίζουμε ότι η κοινωνικοποίηση συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και της λειτουργικότητας των ηλικιωμένων και για τον λόγο αυτό φροντίζουμε καθημερινά ώστε οι φιλοξενούμενοί μας να γνωρίζονται μεταξύ τους και να απολαμβάνουν την συντροφιά ο ένας του άλλου.

Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και ενθαρρύνουμε τους ενοίκους μας να παραμένουν ενεργοί, να κάνουν νέους φίλους, να συζητούν μεταξύ τους για θέματα που τους ενδιαφέρουν ή τους ευχαριστούν, να καλλιεργούν ενδιαφέροντα και να μαθαίνουν νέες δεξιότητες, ώστε να περνά όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ευχάριστα η καθημερινότητά τους.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητες κάθε περιθαλπόμενου μπορεί να συμμετάσχει σε πολυάριθμες δραστηριότητες, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνικότητα, η συντροφικότητα, η ζωτικότητα και η ψυχολογία του, όπως ενδεικτικά:

  • Μουσική και τραγούδι
  • Παζλ και παιχνίδια
  • Απαλή άσκηση
  • Κουίζ
  • Τέχνες και χειροτεχνήματα