ΛΕΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Στις Πρότυπες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΛΕΩΝΙΑ, η άριστη διαβίωση και φροντίδα των ενοίκων μας εξασφαλίζεται με την καθημερινή παρακολούθησή τους από το νοσηλευτικό μας προσωπικό, τον επιβλέποντα ιατρό, τον ψυχολόγο και το βοηθητικό μας προσωπικό.

Όσον αφορά στην προσωπική υγιεινή ενός ηλικιωμένου ενήλικα με δυσκολίες και ειδικά στην καθαριότητά του απαιτείται υπομονή, προετοιμασία και επιδεξιότητα. Πολλοί άνθρωποι δεν δέχονται εύκολα την εξωτερική βοήθεια στην ατομική τους υγιεινή είτε γιατί το θεωρούν ένα «προσωπικό και ιδιωτικό θέμα» είτε «ταπεινωτικό» να μην μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα φροντίσει ώστε ο αγαπημένος σας άνθρωπος να έχει όλη την φροντίδα που του αρμόζει σε καθημερινή βάση.

Στις Πρότυπες Μονάδες μας, το εύρος των υπηρεσιών μας στον τομέα της ατομικής υγιεινής είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πληθώρα υπηρεσιών. Αρχικά πραγματοποιούμε πάντα με αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο, κατά την γνωριμία μας μαζί του, κάποιες συζητήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις και τις ικανότητές του, ώστε να τον ανακουφίσουμε από το άγχος, να δημιουργήσουμε μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης.

Προσπαθούμε πάντα να προσαρμοστούμε στην καθημερινή του ρουτίνα, ώστε να μην δημιουργήσουμε σύγχυση στο αγαπημένο σας πρόσωπο τηρώντας όσο αυτό είναι εφικτό το κανονικό του πρόγραμμα.

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου μας, παρέχουμε βοήθεια στις καθημερινές του δραστηριότητες, όπως ενδεικτικά:

  • Φροντίδα ατομικής υγιεινής, σε 24ωρη βάση
  • Βοήθεια στο λουτρό
  • Βοήθεια στη στοματική και οδοντική υγιεινή
  • Βοήθεια στο ξύρισμα
  • Βοήθεια στην ένδυση
  • Βοήθεια στη χορήγηση τροφής
  • Χορήγηση φαρμάκων
  • Βοήθεια στη μετακίνηση

Στις Μονάδες ΛΕΩΝΙΑ έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η πρόσβαση των ενοίκων μας στις τουαλέτες και στις μπανιέρες / ντους να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή δεν έχουν καλή ισορροπία και δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.