ΛΕΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ​ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ​ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Στις Πρότυπες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ΛΕΩΝΙΑ συνεργαζόμαστε με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγο, νευρολόγο, ψυχολόγο καθώς και με διαγνωστικά κέντρα, ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες ιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης στους ενοίκους μας. Ακόμα, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer για την πιο σωστή αξιολόγηση και φροντίδα ατόμων με άνοια και νόσο Alzheimer.

Αντιλαμβανόμενοι ότι οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοί μας ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, συχνά με αρκετά προβλήματα υγείας που μπορούν να επιφέρουν σε μικρά χρονικά διαστήματα, αλλαγές στην κλινική ή στην ψυχολογική τους κατάσταση ή στην συμπεριφορά τους, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ιατρική φροντίδα να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση, από ιατρούς με εμπειρία στα γηριατρικά περιστατικά και παθήσεις.

Όταν ένας νέος ένοικος εισέρχεται στις μονάδες μας, κατόπιν συζήτησης και συνεννόησης με την οικογένειά του, καταγράφεται το ιστορικό του, τυχόν παθήσεις, ψυχολογικά προβλήματα, κινητικές δυσκολίες κ.ά.

Οι ιατροί των μονάδων μας ενημερώνονται σχετικά με τα τυχόν προβλήματα υγείας και σε περίπτωση τυχόν μεταβολής τους ή/και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο ή επιθυμητό από το οικογενειακό περιβάλλον, υπάρχει η δυνατότητα παροχής συμπληρωματικής ιατρικής συμβουλής ή γνωμάτευσης, από ένα ευρύ δίκτυο ιατρών άλλων ειδικοτήτων με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας των συνεργαζόμενων ιατρών μας στην αντιμετώπιση περιστατικών τρίτης ηλικίας έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε με επάρκεια δύσκολα περιστατικά αποφεύγοντας την διακομιδή σε νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Κύριο μέλημά μας είναι να διατηρείται όσο πιο σταθερή γίνεται η κατάσταση της υγείας κάθε περιθαλπομένου και εάν αυτό είναι εφικτό να προσπαθούμε για την βελτίωσή της.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενών μας, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ΛΕΩΝΙΑ μπορούν να αναλάβουν την συνταγογράφηση και την προμήθεια φαρμάκων ή ακόμα και την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων εντός των μονάδων μας, από εξωτερικούς συνεργάτες ή συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα, όπως ενδεικτικά:

  • μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις
  • ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • υπέρηχοι / triplex
  • ακτινογραφίες